Han ägnar livet åt att undervisa utsatta barn – helt gratis

Uppdaterad 2017-01-31 | Publicerad 2017-01-22

Sedan sju år tillbaka har en lärare i New Dehli ägnat sig åt att utbilda barnen som bor i stadens utsatta områden, skriver Buzzfeed.

45-åriga Rajesh Sharma, som äger en livsmedelsbutik, har sedan sju år tillbaka undervisat barn under en bro. De 200 barnen som går i skolan, vilken är gratis, bor i slumområdena i New Dehli.

I skolan finns ingen skolklocka, inga skolbänkar eller stolar. Det finns bara en vägg som är en del av själva bron. Och det finns griffeltavlor, affischer och villiga studenter.

Rajesh Sharma hoppade själv av sina studier och gav upp sin dröm om att bli ingenjör, av ekonomiska skäl. Men det här är en annan dröm han har haft – att utbilda utsatta barn.

– Jag promenerade och såg barnen leka bland damm och lera när där bron var under konstruktion. Jag pratade med föräldrarna och frågade varför de inte skickade barnen till skolan. Då svarade de att de ville att barnen skulle få utbilda sig, men att de inte hade råd och att skolan låg för långt bort, säger han till fotografen Ahmer Kahn, @ahmermkahn, som träffat honom.

Det var med detta i åtanke som han startade skolan under samma tunnelbanebro. Sedan 2010 har antalet elever ökat från 50 till nästan 200. En av de som går i skolan är den 15-åriga studenten Pappu, han går 2 kilometer varje dag för få studera.

– Jag älskar den här skolan, säger han.

Skolan är helt beroende av ekonomiskt stöd, både från organisationer och välgörare. Regelbundet så donerar människor böcker, skolunifomer, skor och mat, skriver Buzzfeed. Och på lördagar får barnen ägna sig åt sporter som cricket, fotboll och badminton. Numera har Rajesh Sharma sällskap av andra lärare, bland annat en vid namn Laxmi Chandra som undervisar i vetenskap och matematik.

– Sedan jag var liten har jag sett hur svårt livet kan vara och jag kan säga att utbildning är det enda som kan ändra en människas liv, säger Laxmi Chandra och fortsätter:

– När jag ser dessa barn så minns jag min barndom och jag känner att de måste få en utbildning.

Följ ämnen i artikeln