Stulna hunden blev kändis – kom hem

Publicerad 2016-11-19

När Kaitlyns hund försvann la hon ut en annons med hittelön – och snart hade över hundra personer dragit sitt strå till stacken.

Nu är Know återfunnen – och Kaitlyn är full av tacksamhet.

– Min känsla är att han blev stulen för pengar, säger hon till The Dodo.

När Kaitlyn Thomas kom hem till sin lägenhet i Baltimore i amerikanska Maryland i onsdags upptäckte hon att någonting fattades. Det var ingen som kom och mötte henne i dörren. Och allt var bara tyst.

I vanliga fall brukar hunden Knox komma rusande. Men han fanns ingenstans i lägenheten. I panik letade Kaitlyn genom bostaden utan resultat.

– Han fanns ingenstans, säger hon till The Dodo.

Fick enormt stöd

Kaitlyn bestämde sig för att berätta om händelsen på Facebook. Där skrev hon ett inlägg – och mängder av människor valde att engagera sig i Know öde.

En insamling startades på GoFundMe, där en stor hittelön samlades ihop till den som kunde återbörda den älskade hunden, som Kaitlyn en gång i tiden räddat från hemlöshet.

Men pengarna behövdes inte. På torsdagskvällen återfanns Knox – mystiskt nog bunden vid ett träd bara ett kvarter från Kaitlyns hus.

– Min känsla är att han blivit stulen för pengars skull. Oavsett om de hade tänkt föda upp med honom, eller om de tänkte sälja honom, säger Kaitlyn.

"Min lilla nyckelpiga"

Efter att hon hittat sin hund berättade hon direkt på Facebook om vad som hänt och tackade alla inblandade. Pengarna – omkring 75 000 kronor – som samlats in lovar hon att betala tillbaka.

– Knox är min lilla nyckelpiga. Från första dagen jag såg honom när han var hemlös visste jag att han skulle vara med mig, säger Kaitlyn.

Över 1 000 personer har gillat Kaitlyns besked om att Knox är hemma hos matte igen.