S vill underlätta för familjer med miljardsatsning

Publicerad 2018-08-27

I morgon hoppas Stefan Löfven kunna skaka om valrörelsen – till S fördel.

Partiet väntas presentera sitt valmanifest och en miljardsatsning för att underlätta för familjer.

Strategin fram till valet är att helt fokusera på barnfamiljer och pensionärer, erfar Aftonbladet.

Stefan Löfven.

Att Socialdemokraternas valmanifest ska offentliggöras i Stockholm i morgon har det pratats om internt en tid. Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer dock statsminister Stefan Löfven även att presentera S sista stora nyhet inför valet.

Den ska ha fokus på att underlätta för familjer, enligt källor i partiet.

Vill utjämna uppväxtvillkor

Statsministerns parti hoppas att miljardsatsningen ska skaka om valrörelsen och ge ett opinionslyft inför valet den nionde september.

Inom S finns en stor önskan om att man ska lyfta fram satsningar för att underlätta livet för barnfamiljer och utjämna klyftor i samhället, inte minst för att ge alla unga samma framtidsmöjligheter.

Bland de reformer som har efterfrågats en längre tid finns en sjätte semestervecka, avgiftsfri förskola och satsningar på tandvården.

Riktar sig mot breda grupper

Morgondagens stora löfte är en del i den strategi som S har för sista tiden till valet där det mesta ska handla om att rikta sig mot breda väljargrupper som barnfamiljer och pensionärer, erfar Aftonbladet. Det handlar om att tydligt visa att S är partiet för dessa grupper genom konkreta satsningar.

Till pensionärerna har S redan tidigare lovat satsningar, till exempel höjda pensioner med 600 kronor mer i månaden till 1,2 miljoner pensionärer, och under måndagen träffade Stefan Löfven pensionärsorganisationen PRO där han åter inskärpte partiets syn på vikten av satsningar riktade till de äldre.

Ska lyfta fram pensionärer

Internt i S gillar man satsningarna på pensionärerna men man anser att partiet inte fått tillräcklig utdelning för sina förslag – och att man därför måste kampanja mer kring frågan fram till valet.

Pensionärerna utgör i årets val cirka en fjärdedel av de röstberättigade.

• Vill du ha politiknyheter direkt i ditt flöde? Klicka här och gilla Aftonbladet Samhälle på Facebook!