Erik Videgård startar podd med Jenny Alversjö

Mat, dryck och upplevelser från Italien utlovas

Duon från Nyhetsmorgon startar podd om mat.
Duon från Nyhetsmorgon startar podd om mat.

Efter goda 40 år i krogbranschen testar välkända kocken Erik Videgård på något nytt – han startar podd tillsammans med programledarkollegan Jenny Alversjö.

– Podden kommer handla om mat, dryck och upplevelser, säger han.

På 80-talet sa Erik Videgård tack och hej till livet som ljudtekniker och turnéledarlivet.

Istället tog han värvning inom krogbranschen och sedan dess har han varit med och startat upp många välrenommerade krogar i Stockholm.

För en stund släpper nu den välkände kocken kastrullhandtagen, detta för att starta podd tillsammans med programledaren Jenny Alversjö.

– Jenny och jag har jobbat i många år tillsammans på Nyhetsmorgon och hon är extremt intresserad av mat och dryck. Vi kan ofta förlora oss i samtal om matlagning, säger Erik Videgård.

Jenny Alversjö  och Erik Videgård blir med mat-podd.
Jenny Alversjö och Erik Videgård blir med mat-podd.

Ett forum att kunna besvara frågor

Kollegan Jenny Alversjö kom med idén om att de borde starta podd ihop. Ett sätt för de båda att få mer tid att utveckla samtalen om mat och dryck.

Men också ett forum för Erik att besvara de många frågor han får på sina sociala medier.

– Jag får, utan att överdriva, 100-tals frågor från tittare på min Instagram om allt mellan himmel och jord när det kommer till matlagning.

Podden kommer att gå under namnet ”45 minuter AV” och som sagt handla om mat, dryck och upplevelser.

– Vi kommer att ha en säsong på 10 avsnitt och varje avsnitt kommer att ha ett övergripande tema som vi återkommer till och gör nedslag i. Framförallt från Italien där vi rest runt under sommaren.

Unik bland poddutbudet

Sedan poddandet tog fart för flera år sedan har det även kommit en hel del poddar om mat. Men kocken själv tycker att just deras sticker ut något i mängden.

– Andra matpoddar är ofta mer åt träningshållet eller extremmatlagning – vi blir rätt breda i vad vi vill säga och göra. Det är något som inte riktigt finns och gör oss unika.

Erik och Jenny reste runt till Italien – ett tema som kommer vara återkommande i deras podd.
Erik och Jenny reste runt till Italien – ett tema som kommer vara återkommande i deras podd.

Enligt Erik är det kombinationen av honom som kan råka avancera matlagningen något, tillsammans med Jenny som talar för den ”vanliga matlagaren” som gör podden unik.

Jenny och Erik släpper sitt första avsnitt den 3 september och därefter kommer det komma ett nytt avsnitt varje fredag.

Vilket avsnitt tycker du själv är mest spännande?

– En dag i Barolo med vinprovning, storm, hagel och en underbar risotto som avslutning. Det var verkligen allt på en dag. Den kommer bli väldigt värd att lyssna på.

Det här är Erik Videgård

  • Ålder: 60 år
  • Aktuell: Kommer med podden ”45 minuter AV” tillsammans med Jenny Alversjö och släpper snart boken ”Berättelser och recept”.
  • År i branschen: 40 år
  • Favortdryck: Vin, så länge det har kvalitet och höjd, har väldigt svårt för översöta och syltiga viner. Men blir ganska kräsen när man hållit på ett tag.
  • Favoritkök: Jag är mycket av en periodare, det är mycket asien, men italien och östeuropa. Jag rör mig gärna över hela världen.
  • Instagram: @alversjovidegard
Publisert:

LÄS VIDARE